Doorgaan naar inhoud

De dochter van de minnares

De dochter van de minnares - A.M. Homes
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

'Ik heb van kindsbeen af één ding over mezelf geweten: ik ben de dochter van de minnares. Mijn moeder was jong en alleenstaand, mijn vader ouder en getrouwd, en hij had kinderen. Toen ik in december 1961 werd geboren, belde een advocaat mijn adoptieouders op en zei: Uw pakje is gearriveerd en er zit een roze strik omheen.

Wanneer A.M. Homes in 1992 naar haar ouderlijk huis gaat om met haar familie kerst te vieren, krijgt ze de schrik van haar leven: haar biologische moeder heeft gebeld. A.M. Homes was al voor haar geboorte geadopteerd en nu, na eenendertig jaar stilte, zoekt de vrouw die haar het leven geschonken heeft contact. Na lang aarzelen spreekt A.M. Homes met haar af.

In De dochter van de minnares vertelt ze met meedogenloze precisie over haar ontmoeting met haar biologische ouders en de moeizame, bizarre relatie die ontstaat. Langzaamaan past ze de teruggevonden stukjes van haar verleden in elkaar en dat levert een confronterend en soms pijnlijk portret op. Met haar virtuoze talent weet Homes zelfs haar eigen leven te vertalen naar een geestig, markant en diep ontroerend literair meesterwerk.

Uit de pers:
‘Ik heb de afgelopen tijd weinig gelezen dat zoveel indruk maakte als het autobiografische verhaal van A.M. Homes over haar ijselijke adoptiegeschiedenis.’ – Frits Abrahams, NRC HANDELSBLAD

‘Voor schrijvers van mijn generatie is Homes een heldin, en De dochter van de minnares is het meest recente voorbeeld van haar onverschrokkenheid en genialiteit. Het is een meeslepend, fantastisch en weergaloos goed boek dat is geschreven met een eerlijkheid die slechts weinigen van ons zouden aandurven.’ – Zadie Smith

A.M. Homes wordt gezien als een van de beste Amerikaanse auteurs van dit moment. Na een jeugdroman en twee verhalenbundels verschenen de romans: Het einde van Alice, In een land van moeders, Een brandbaar huwelijk en Dit boek redt je leven. In De dochter van de minnares beschrijft Homes het verhaal van haar adoptie en de absurde kennismaking met haar biologische ouders. A.M. Homes woont in New York. Deutsche Jugendliteraturpreis voor Jack (1993).




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.