Doorgaan naar inhoud

De docent competent

Vijf basiscompetenties van docenten

De docent competent - M. Lingsma, A. Mackay, G. Schelvis
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Eén van de boeken uit de serie PM-reeks

Omschrijving

Hoe kun je in het onderwijs, met alle aanhoudende veranderingen, succesvol functioneren? Marijke Lingsma, Gerard Schelvis en Alexandra Mackay laten zien met welke basiscompetenties je een succesvolle docent kunt worden en blijven. Aan de hand van gesprekken met docenten krijgen lezers een beeld van de huidige onderwijspraktijk in het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs.

Daarna beschrijven de auteurs vijf basiscompetenties die staan voor vormen van succesvol gedrag. De competenties zijn: onderwijskundige wendbaarheid, innoverend vermogen, zelfmanagement, relationele sensitiviteit en samenwerken. Aan iedere competentie is een hoofdstuk gewijd. De hoofdstukken bevatten instrumenten om de eigen ontwikkeling te bepalen en instrumenten om zich verder te kunnen ontwikkelen.

In dit praktijkboek is de theorie afgewisseld met coachingsgesprekken, cases en tips. Het boek is geschreven voor docenten uit het voortgezet onderwijs, docenten uit het hoger beroepsonderwijs, studenten 1e en 2e graads lerarenopleiding en beleidsmakers.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.multimediacoach.nl


Specificaties


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.