Doorgaan naar inhoud

De brandweerman en de parkeermeter

over sociale psychologie

De brandweerman en de parkeermeter - David Vlietstra
Paperback
Tweedehands vanaf 8,50

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Hoe ontstaan vriendschappen? Hoe beoordeel je jezelf? Waarom werken garnalenpellers samen sneller dan wanneer ze alleen zijn? Waarom willen mannen seks en vrouwen sieraden? Waarom is de beslissing van een groep niet altijd beter dan die van één persoon? Hoe kan het gebeuren dat iemand verdrinkt terwijl er tientallen mensen staan toe te kijken?

Aan de hand van alledaagse voorbeelden en spraakmakende onderzoeken laat David Vlietstra zien hoe we denken en ons gedragen in situaties die met andere mensen te maken hebben. Hij toont aan waarom we soms dingen doen die we zelf eigenlijk niet willen. Ook geeft hij tips over hoe we meer zelfvertrouwen kunnen krijgen en hoe we het gedrag van anderen kunnen beïnvloeden.

Sociale psychologie is een bril die je kunt opzetten bij het bekijken en begrijpen van een wereld vol vrienden, collega’s, teamgenoten, familieleden, klasgenoten en toevallige voorbijgangers.

David Vlietstra (1978) studeerde sociale psychologie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij volgde een leraren¬opleiding en geeft les in het basisonderwijs. Daarnaast schrijft hij artikelen voor nrc next.