Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
De bekentenis van Adria - Jaume Cabre
De bekentenis van Adria - Jaume Cabre

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Signatuur
 • ISBN:
  9789056724184
 • Bindwijze:
  Gebonden
 • Aantal Pagina's:
  680
 • Jaar:
  2013

De bekentenis van Adria

Jaume Cabre

Beoordeel dit boek ook!

Omschrijving

De antiekwinkel van zijn vader in Barcelona is een ware schatkamer, maar de fascinatie van de jonge Adrià gaat met name uit naar een waardevolle viool uit de achttiende eeuw met een betoverende klank, de eerste uit de handen van de beroemde vioolbouwer Lorenzo Storioni uit Cremona. Stiekem ruilt Adrià hem op een dag om met zijn eigen viool om het instrument trots aan zijn beste vriend Bernat te laten zien. Wanneer hij de Storioni terug wil leggen zijn zowel zijn eigen viool als zijn vader verdwenen. De antiekhandelaar blijkt in koelen bloede te zijn vermoord.

Vele jaren later - Adrià is inmiddels geleerde en verzamelaar - tracht hij het raadsel van de herkomst van de Storioni op te lossen en zo achter de ware grond te komen voor de moord op zijn vader. Wat hij echter niet kan weten is dat de geschiedenis van de viool een verleden in zich bergt van familiegeheimen en moordgevallen, van haat en intrige, en van liefde en verraad.

De schaduw van deze gebeurtenissen reikt over vele eeuwen Europese geschiedenis heen tot aan Adrià’s heden en dreigt hem alles af te nemen - ook zijn grote liefde Sara.

‘Ik ben de roman van de eeuw aan het lezen.’ - La Vanguardia

'Groots verhaal dat per direct belangrijke plaats verdient in wereldliteratuur.' - nu.nl

Jaume Cabré (1947, Catalonië) wordt door zowel critici als lezer beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse Catalaanse schrijvers. Hij schrijft romans, verhalen, essays, theaterstukken en scenario's voor film en televisie. In alle genres heeft hij belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de Premi de la Critica Catalana, de Premi Sant Jordi en de Premi Ciutat de Barcelona. Voor De stemmen van de Pamano (2007) ontving hij zelfs de Franse Prix Mediterranée étranger 2004. Zijn boeken worden vertaald in o.a. Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Beoordeling

4 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht