Doorgaan naar inhoud

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween (hoorspelversie)

Hoorspel naar Jonas Jonasson, bewerkt door Eva Gouda en Koen Caris.

Omschrijving

Naar Jonas Jonasson, bewerkt door Eva Gouda en Koen Caris.
HoorSpelFabriek

Allan Karlsson wordt honderd en voordat in het bejaardentehuis het feest losbarst, vertrekt hij. Hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.

Bij het busstation neemt hij een zware koffer mee die gevuld blijkt te zijn met een grote hoeveelheid duidelijk crimineel geld.

Vervolgens openen zowel de politie als diverse criminelen de jacht op hem. De club mensen om hem heen wordt steeds groter en bonter.

Dat brengt Allan er niet van af om tijdens zijn vlucht, een ware roadtrip door Zweden, terug te kijken op een avontuurlijk leven, waarbij hij betrokken was bij een grote hoeveelheid historische gebeurtenissen, zoals de ontwikkeling van de atoombom en een reddingsactie voor Mao’s vrouw. Zijn frisse weerzin tegen religie en politiek brengt hem in duizelingwekkende avonturen, maar redt hem daar ook weer uit.

Met zeker 100 acteurs, waaronder Erik van Muiswinkel, Lies Visschedijk, Jeroen Spitzenberger en Plien van Bennekom, maar ook Charles Groenhuizen, Clairy Polak, Martin Gaus en Boris van der Ham.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.