Doorgaan naar inhoud

Confucius voor elke dag

lessen over vriendschap, vrijheid en verlangen

Confucius voor elke dag - Yu Dan
Linnen band met stofomslag
Tweedehands vanaf 20,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
20,00
i
Vrijwel als nieuw!
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De reden dat de simpele waarheden van Confucius de millennia hebben overleefd, is dat ze generatie na generatie hebben geholpen er de wortels van hun bestaan in te vinden, ook als ze werden omringd door steeds meer rijkdom, en dat ze de mensen hielpen niet hun hoofd te verliezen bij een confrontatie met te veel keuzes. Wat we kunnen leren van Confucius zijn de simpele waarheden die iedereen herkent in zijn hart, ook al komen ze niet uit zijn mond.

Meer dan 2500 jaar geleden noteerden de leerlingen van denker en filosoof Confucius elk stukje, ieder verspreid fragment van zijn leven en zijn lessen dat zij konden vinden. Het resultaat kwam bekend te staan als de Gesprekken van Confucius. Duizend jaar geleden schepte de toenmalige Chinese minister-president, Zhao Pu, op dat hij voldoende had aan het halve boek van Confucius om de wereld te regeren. Toch staan zijn lessen niet op onbereikbare hoogte: de waarheden van Confucius zijn simpel en eenvoudig, zoals de zon elke dag opkomt in het oosten, de lente de tijd is om te zaaien en de herfst de tijd om te oogsten.

De leer van Confucius, door Yu Dan geheel gemoderniseerd en begrijpelijk gemaakt voor de moderne lezer, blijkt in het hier en nu nog net zo waardevol als duizenden jaren geleden. Ook westerlingen die, net als de moderne Chinezen, leven in een wereld vol onverwachte wendingen, kunnen van Confucius leren hoe ze moeten leven in harmonie met zichzelf en de wereld.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Balans, Uitgeverij
  • ISBN:
    9789460030093
  • Bindwijze:
    Linnen band met stofomslag
  • Aantal Pagina's:
    235
  • Druk:
    1e
  • Publicatiedatum:
    Oktober 2009
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.