Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Competent afstuderen en stagelopen - Piet Kempen, Jimme Keizer
Competent afstuderen en stagelopen - Piet Kempen, Jimme Keizer

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Noordhoff Uitgevers B.V.
 • ISBN:
  9789001846237
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  220
 • Genre:
  Onderwijs
 • Publicatiedatum:
  mrt 2016

Competent afstuderen en stagelopen

een ontwerpgerichte benadering

Piet Kempen, Jimme Keizer

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 48,95.

Omschrijving

Competent afstuderen en stagelopen biedt je een tienstappenplan voor het professioneel uitvoeren van je afstudeer- of stageproject. Vanaf de eerste stap werk je toe naar oplossingen en aanbevelingen die daadwerkelijk kunnen worden ingevoerd, waardoor je tot resultaten komt die vakinhoudelijk hoogwaardig en praktisch relevant zijn.

Waarom kiezen voor Competent afstuderen en stagelopen?

*leert je in tien stappen een professioneel stage- of afstudeerproject uit te voeren;
*houdt rekening met de specifieke vragen en omstandigheden waar je tijdens je stage of afstuderen tegen aanloopt.
*handige ondersteunende website met extra studie- en oefenmateriaal.

Het tienstappenplan (TSP) dat de kern van dit boek vormt, bestaat uit drie fases. De eerste fase is de Oriëntatiefase, waarin je een project werft en tot een opdracht uitwerkt die past bij je opleiding en relevant is voor de organisatie. Hierop volgt de Onderzoeksfase waarin je ontwerpgericht onderzoek uitvoert dat uitmondt in oplossingsrichtingen. De laatste fase is de Invoeringsfase. In deze fase werk je toe naar de implementatie van de voorkeursoplossing en aanbevelingen.

In Competent afstuderen en stagelopen komen alle competenties aan bod die je nodig hebt om tot een goed stage- of afstudeerproduct te komen. Het boek helpt je om een hoge afstudeerkwaliteit te realiseren en om zelfstandig en professioneel te werken. Als je het maximale uit je stage of afstudeerproject wilt halen, kun je niet om dit boek heen!

Deze vijfde, herziene druk is op verschillende punten verbeterd. De toepassing van het boek is verbreed, door de toevoeging van een groot aantal praktijkvoorbeelden uit allerlei vakgebieden. In deze editie is de oorzaak-gevolg-analyse (OGA) geïntroduceerd als voorkeursaanpak bij het ordenen van verzamelde inzichten en resultaten van de Oriëntatiefase (Stap 4 TSP). Het opstellen van het plan van aanpak (Stap 6 TSP) is verdiept en het boek adviseert je over het opzetten en uitvoeren van een literatuurstudie (Stap 7 TSP). Verder is de ontwerpgerichte benadering uitgewerkt als favoriete aanpak om te komen tot implementeerbare aanbevelingen (Stap 7 en 8 TSP). Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning

Op de ondersteunende website vind je checklists voor kwaliteitstoetsing van tussenresultaten (logboek) en elf zelftrainingsmodules voor onderzoekvaardigheden.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 48,95
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht