Doorgaan naar inhoud

Brug naar Malmö [e-Book]

Brug naar Malmö - Kjell Genberg
e-Book
Nieuw vanaf 9,50

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
9,50
Download direct dit e-book

Omschrijving

Zweedse literaire thriller

Na een een succesvolle periode bij de recherche in Göteborg, wordt commissaris Arnold Nyman overgeplaatst naar de Zuid-Zweedse provincie Skåne. Als een mysterieuze moord in de omgeving van Malmö verband blijkt te houden met de georganiseerde misdaad in Göteborg, keert hij tegen de zin van zijn voormalige superieuren terug.

Een mega-proces in Palermo heeft de Siciliaanse maffia weliswaar van haar belangrijkste leiders beroofd, maar dit betekent niet dat de organisatie dood is. De nieuwe top, bestaande uit echtenotes van vastzittende maffialeiders, richt zich vooral op de lucratieve mensensmokkel, in het bijzonder naar Zweden.

Een aantal moorden in en om Göteborg stelt de politie voor een raadsel. Samen met Nyman lukt het de recherche een spoor te vinden dat naar de moordenaars lijkt te leiden. Een spoor dat eindigt met een keiharde confrontatie in de onderwereld van de grootste stad aan de Zweedse westkust.

Kjell Genberg is een van de meest productieve auteurs van Zweden. Zijn oeuvre bestaat uit meer dan tweehonderd titels, waaronder een aantal historische romans, vele literaire thrillers en enkele jeugdromans. Diverse van zijn thrillers zijn bekroond door het Scandinavische Genootschap voor misdaadliteratuur. Brug naar Malmö is deel drie in de reeks over commissaris Arnold Nyman en tevens Genbergs derde roman in het Nederlandse taalgebied. Eerder verschenen van zijn hand: Retour Stockholm en Dossier Göteborg.