Doorgaan naar inhoud

Bizarre wereld

Bizarre wereld - Aya Zikken
Onbekend
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Deze oude vieze wereld, die kun je gerust weggooien', schreef Hans Lodeizen jaren geleden. We zijn nu hard bezig die oude wereld weg te gooien, maar ik heb de behoefte om iets ervan te bewaren, je weet niet waar het nog goed voor is. Wat er gebeurt in mijn leven is niet meer dan een fragment van die oude wereld, beetje vies, beetje rotzooierig, maar in mijn ogen voornamelijk bizar. Het gaat hier alleen over dat ene fragment, het is mijn manier om de dingen op zolder te zetten.
In Bizarre wereld haalt Aya Zikken herinneringen op aan zowel haar tijd in Nederlands-Indi ls het Nederlandse literaire leven.
Aya Zikken (1919) verhuisde als zesjarige met haar ouders van Nederland naar Nederlands-Indi Ze debuteerde als schrijfster in 1954 en oogstte drie jaar later groot succes met De atlasvlinder. In 1997 kreeg ze de Anna Bijns Prijs toegekend voor haar hele oeuvre, dat inmiddels uit meer dan dertig romans en verhalenbundels bestaat.
'In een rustig, klassiek verhalende stijl omcirkelt ze de levens van de mensen die ze ontmoet.' - de Volkskrant
'Sinds tientallen jaren werkt Aya Zikken - bijna onopgemerkt - aan de opbouw van een oeuvre dat een hoog literair gehalte heeft.' -Juryrapport Anna Bijns Prijs




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.