Doorgaan naar inhoud

Biomechanica van het spier-skeletstelsel

Biomechanica van het spier-skeletstelsel - C. Snijders, M. Nordin, V.H. Frankel
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Het succesvolle Amerikaanse boek Basic biomechanics of the skeletal system is inmiddels verschenen in onder andere de Zweedse, Chinese en Japanse vertaling. Ook de Nederlandse vertaling en bewerking
werd enthousiast ontvangen.

Deze vierde, licht gewijzigde druk van Biomechanica van het spier-skeletstelsel geeft opnieuw op heldere wijze en met vele illustraties inzicht in de belangrijkste biomechanische begrippen die men tegenkomt in de diagnostiek, de behandeling, de revalidatie en de preventie van letsel van het bewegingsapparaat.
Het boek bevat hoofdstukken over heup, knie, enkel, voet, schouder, elleboog, pols,
hand, halswervelkolom, lendewervelkolom en bekken. Hierin worden de mechanische eigenschappen besproken van bot, kraakbeen, pezen en ligamenten. Bovendien worden er relaties gelegd tussen een ongunstige belasting en het ontstaan van klachten, zoals lage rugpijn en een tenniselleboog.

Biomechanica van het spier-skeletstelsel bevat veel voorbeelden uit de praktijk, die bijeen zijn gebracht door een orthopedisch chirurg, een fysiotherapeut en een ingenieur. Lichaamshouding staat centraal bij de onderwerpen bukken en tillen, staan, zitten en liggen. De houding van het lichaam houdt immers ten nauwste verband met de eisen die men moet stellen aan schoenen, stoelen, bedden en werkplekken.
De veelheid aan informatie maakt het boek geschikt als leerboek voor verscheidene studierichtingen (medici en paramedici). Zelfstudie wordt vergemakkelijkt door middel van oefenopgaven met essay- en multiple-choicevragen.

Prof.dr.ir. C.J. Snijders, de Nederlandse vertaler en bewerker van deze publikatie, is als hoogleraar verbonden aan het Erasmus MC, Universitair Medisch Centrum Rotterdam en aan de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit Delft. Hij publiceerde talrijke wetenschappelijke artikelen in nationale en internationale tijdschriften.



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.