Doorgaan naar inhoud

Berlijn overwinning in Europa

zeldzame foto's uit oorlogsarchieven

Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Eén van de boeken uit de serie Oorlog in foto's

Omschrijving

In april en mei 1945 vond de laatste grote veldslag van de Tweede Wereldoorlog plaats. Berlijn, de Duitse hoofdstad, werd het bloedige strijdtoneel waar de nazi's hun laatste wanhopige en vaak suïcidale verzet boden. Hun leider Adolf Hitler zou in de bunker onder de Kanselarij de hand aan zichzelf slaan. Het Rode Leger, de strijdkrachten van de Sovjet-Unie, namen uiteindelijk de stad in en vernietigden daarmee de laatste Duitse legers in het Oosten.
Deze monumentale slag, en de voorbereidingen erop, werden uitgebreid op beeld vastgelegd door zowel Duitse als Sovjet-fotografen. Samensteller Nik Cornish putte uit beide bronnen en maakte een selectie uit de veelal zeldzame en/of niet eerder gepubliceerde beelden. De foto's tonen aan hoe angstaanjagend de aanval van Zjoekovs legers was op de Seelower Höhen en in de buitenwijken van Berlijn. Het hoogtepunt was de ultieme confrontatie en de genadeloze huis-aan-huisgevechten in het centrum van de stad en rondom de Rijksdag.
Oorlog in foto's - Overwinning in Berlijn is een boek dat de grimmige, onvergetelijke en rauwe waarheid weergeeft van de laatste grote veldslag in Europa.

Nik Cornish is voormalig schoolhoofd en heeft verschillende titels over de Tweede Wereldoorlog op zijn naam staan. Hij heeft in het bijzonder interesse voor de oorlog aan het Oostfront en het Rode Leger, wat heeft geleid tot een serie belangrijke boeken van zijn hand over deze onderwerpen. Verder heeft hij verscheidene artikelen geschreven over de geschiedenis van de Russische en Sovjet legers.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.