Doorgaan naar inhoud

Ben je gelukkig?

Ben je gelukkig? - Peter Middendorp
Paperback
Tweedehands vanaf 7,50

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Peter Middendorp, die in 2014 doorbrak met zijn geweldige roman Vertrouwd voordelig, was de afgelopen jaren vooral bekend als columnist. Zijn pen geldt als een van de mooiste van het land. Voor dagblad De Pers toog hij naar Den Haag om daar dagelijks het gewemel en gekonkel op het Binnenhof te observeren en te beschrijven. En dat deed hij, op een totaal eigen wijze. Politici hebben het er nog steeds over.
Na vier jaar Den Haag zat zijn maatschappelijke dienstplicht erop en verhuisde hij naar een andere stad, een ander leven, een andere krant: van De Pers naar de Volkskrant. Hij kreeg een huis en een gezin, hij werd een bohemien met vloerverwarming.
Sindsdien kijkt hij met andere ogen om zich heen. Middendorp schrijft vol mededogen, en vooral ook met humor, over het menselijke streven naar het grote geluk in de kleine dingen; met berusting beziet hij het gestompel en gekrabbel van zijn medemens en vooral ook van zichzelf.
Ben je gelukkig? bevat de mooiste stukken die Middendorp de afgelopen jaren schreef - het ideale cadeau voor iedereen die Middendorp kent als romanschrijver of juist als columnist.

Peter Middendorp (Emmen, 1971) is een van de origineelste schrijvers van ons taalgebied. Als columnist is hij verbonden aan de Volkskrant. Zijn roman Vertrouwd voordelig behaalde de longlist van de Libris Literatuurprijs.

Over Vertrouwd voordelig:

'De motor van deze roman: wat betekent het om een zoon te zijn? Middendorp is niet alleen een erg goede columnist, maar ook een romanschrijver. Een echte.'
ARIE STORM, HET PAROOL ****

'Een heerlijk boek.'
JEROEN PAUW

'Vertrouwd voordelig is een verrukkelijk boek. Middendorp is onbedaarlijk grappig, bezit borend ontledingsvermogen en genadeloze zelfspot, maar daar zijn nu de deugd en de diepte van de roman aan toegevoegd. Een schrijver heeft zijn stem gevonden.'
TOMMY WIERINGA

'De beste columnist van allemaal.'
SYLVIA WITTEMAN

'Een machtig boek over een jongen die opgesloten zit in een droef stemmende poel van goedkoop plastic, eenvormigheid en het inschikkelijke dat een middenstander in een kleine gemeenschap aanhangt.'
NRC HANDELSBLAD *****


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Prometheus
  • ISBN:
    9789044627701
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    12,3 x 20,0 x 2,2 cm
  • Gewicht:
    271 gram
  • Aantal Pagina's:
    223
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Maart 2015
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.