Doorgaan naar inhoud

Voeding bij gezondheid en ziekte

handboek voor de gezondheidszorg

Hardback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De belangstelling voor voeding is nog nooit zo groot geweest. Een nadeel is dat er veel niet wetenschappelijke onderbouwde meningen worden gegeven. Wanneer je als professional met voeding aan de slag gaat, moet je feiten van fabels kunnen onderscheiden, voedingsproblemen kunnen signaleren en voedingsadviezen kunnen geven gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding. Voeding bij gezondheid en ziekte helpt je daarbij. In dit studieboek komen alle onderwerpen aan bod die je nodig hebt voor een goede voedingszorg.

Waarom kiezen voor Voeding bij gezondheid en ziekte?
*Hét studieboek voor voedingsadviezen;
*sluit aan bij actuele problemen uit de gezondheidszorg en welzijnssector;
*leert je kritisch te kijken naar alle uitingen over voeding.

Voeding bij gezondheid en ziekte bespreekt eerst hoe voedingsgedrag tot stand komt, hoe voedsel geproduceerd wordt en welke maatregelen er zijn voor de voedselveiligheid. Ook de voedingsvoorlichting komt uitgebreid aan bod. In het tweede deel staat de voedingsleer centraal: wat is de invloed van de voeding op onze gezondheid en op het ontstaan van ziekte? Het derde deel biedt een beschrijving van de specifieke behoeften en problemen van verschillende doelgroepen, zoals ouderen en sporters, en vertaalt deze naar praktische adviezen. In het vierde deel worden ziekten en handicaps beschreven die van invloed zijn op de voedingstoestand en waarbij een aangepaste voeding nodig is. Tot slot komen diëten en de rol van de diëtist aan bod. Voeding bij gezondheid en ziekte is ook beschikbaar als e-book.

Wat is nieuw in de zevende editie van Voeding bij gezondheid en ziekte?
Deze zevende editie bevat de nieuwste richtlijnen voor preventie, diagnostiek en behandeling van chronische ziekten, evenals nieuwe resultaten uit onderzoek naar voedingsgedrag. Ook vernieuwde normen en aanbevelingen voor inname van voedingsstoffen en voedingsmiddelen en veranderingen ten gevolge van Europese wet- en regelgeving zijn opgenomen. Voor verdieping en praktische tips verwijst het boek naar recente literatuur, relevante sites en apps.

Online ondersteuning
Op de ondersteunende website bij dit boek vind je oefentoetsen waarmee je je de stof eigen kunt maken.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.