Doorgaan naar inhoud

Oefenboek infectieziekten

Oefenboek infectieziekten - P.J. van den Broek
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Welke diagnostische tests doet u om de diagnose ziekte van Pfeiffer uit te sluiten of te bevestigen? Welke verwekkers komen veel voor bij rechtszijdige endocarditis bij intraveneuze-drugsgebruikers? Dit zijn twee willekeurige vragen uit een van de casussen in dit Oefenboek infectieziekten. Aan de hand van 33 casussen oefent u vaardigheden als het formuleren van een medisch probleem, het opstellen van een differentiaaldiagnose, het maken van een diagnostisch plan en het kiezen van een antimicrobiële behandeling.

Een aantal vragen in dit boek is gebaseerd op afbeeldingen van huidafwijkingen, preparaten van feces en kleuringen van sputum. Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is een juiste interpretatie van het beeld noodzakelijk. Daarom zijn de afbeeldingen in zwart/wit in de betreffende casus opgenomen én achter in het boek in full colour.

Dit oefenboek beoogt kennis die eerder is opgedaan tijdens het bestuderen van een leerboek, toe te passen in de medische praktijk. De casussen zijn gebaseerd op werkelijke situaties. Situaties waarin het misschien niet helemaal gaat volgens het boekje. Echter, daarom zijn ze juist leerzaam en om die reden opgenomen in dit oefenboek.

Het Oefenboek infectieziekten is geschreven voor studenten geneeskunde. Voor een optimaal gebruik van het oefenboek dienen een leerboek infectieziekten of medische microbiologie en een computer met internetverbinding onder handbereik te zijn.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.