Doorgaan naar inhoud

Logboek der Lage Landen

geschiedenis der Nederlanden, gekaderd in de wereldhistorie, met hoogtepunten en cultuur, veluchtigd met bekende uitspraken

Logboek der Lage Landen - W. van der Toorn
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In dit boek is de geschiedenis van de wereld in ca. 2000 gebeurtenissen vastgelegd. Daarvan heeft een derde betrekking op de Lage Landen. Niet alleen passeren koningen en oorlogen de revue, maar ook de hoogtepunten uit de wetenschappen en cultuur. Eerst wordt het feit kort en bondig met jaartal weergegeven, dan de gevolgen ervan.
Door te kiezen voor een synchronistische tabel met twee kolommen (Lage Landen - Elders ter wereld) worden de gebeurtenissen uit de Lage Landen aan de Noordzee in het kader van de wereldgeschiedenis geplaatst. Hierdoor wordt de onderlinge samenhang duidelijker.
Gekozen is voor de Nederlanden tezamen, omdat de geschiedenis van het huidige België, Nederland en Luxemburg door de eeuwen heen zodanig is verweven dat een afzonderlijke behandeling niet goed mogelijk is.
De opsomming van de feiten is gelardeerd met uitspraken van prominenten.
Het idee voor dit boek is ondermeer ontleend aan The Pocket Book of Patriotism van George Courtauld.
Het boek bevat registers van uiteenlopende categorieën
zoals: bouwwerken, filosofie, krijgshandelingen, kunstuitingen, ontdekkingen, personen, uitvindingen, verdragen en volkeren, met verwijzingen naar het jaar i.p.v. zoals gebruikelijk naar de pagina. Verder is er een lijst met overzeese gebieden, zijn de volksliederen opgenomen en is er een literatuurlijst toegevoegd.

Over de auteur
Wout van der Toorn is van huis uit econoom en werkzaam geweest als consultant en manager van bedrijven. Hij heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen. Zij hebben hem op het spoor van dit boek gezet.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.