Doorgaan naar inhoud

Klinisch-chemische referentiewaarden in de zwangerschap

Klinisch-chemische referentiewaarden in de zwangerschap - E.a.p. Steegers
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Een goed inzicht in de veranderingen van diverse klinisch-chemische parameters en de bijbehorende referentiewaarden tijdens de zwangerschap is van belang, omdat dat ertoe kan bijdragen dat onnodige diagnostiek - en zinloos medisch handelen - wordt voorkomen.

In Nederland zijn in meerdere wetenschappelijke projecten gezonde vrouwen gevolgd tijdens hun zwangerschap. Hierdoor zijn talrijke gegevens over fysiologische veranderingen in de zwangerschap en tijdens het kraambed beschikbaar gekomen. De bundeling van deze gegevens heeft naast informatie over klinisch-chemische parameters ook kennis opgeleverd over het verloop van concentraties van vitaminen in het bloed in de preconceptionele periode en het eerste zwangerschapstrimester. Ook zijn gegevens beschikbaar gekomen over diverse hormonale parameters in de vroege zwangerschap.

De resultaten van deze projecten zijn in dit boek in vijf categorieën ingedeeld: hematologische parameters, leverfuncties, nierfuncties, vitaminen en homocysteïne, en hormonen. Binnen deze rubrieken zijn de parameters alfabetisch gerangschikt. Per parameter is een korte bespreking gewijd aan de klinische relevantie en worden enkele sleutelreferenties genoemd.
Klinisch-chemische referentiewaarden in de zwangerschap is bedoeld voor alle hulpverleners die betrokken zijn bij de zorg en behandeling van zwangere vrouwen: verloskundigen, gynaecologen, huisartsen, internisten, gezondheidswetenschappers, klinisch chemici en biomedisch analisten, en voor hen die voor deze beroepen in opleiding zijn.

Het auteursteam bestaat uit drie gynaecologen, een biochemicus en een statisticus.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Reed business
  • ISBN:
    9789035220973
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    240
  • Druk:
    1e
  • Publicatiedatum:
    Januari 1999
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.