Doorgaan naar inhoud

Hitlers schutkleur

De oorsprong van zijn antisemitisme

Hitlers schutkleur - Peter Den Hertog
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Meer dan 60 jaar Hitleronderzoek heeft niet alle raadselen rond Hitlers drijfveren opgelost. Vooral met betrekking tot zijn virulente antisemitisme tasten de gezaghebbende onderzoekers, van Joachim Fest tot Ian Kershaw, in het duister. Waar kwam zijn rabiate jodenhaat vandaan?
Gewapend met een nieuw analytisch instrumentarium herijkte historicus Den Hertog de bestaande interpretaties van 1936 tot 2001; hij stelde nieuwe vragen aan het primaire bronnenmateriaal en onderwierp de persoonlijkheid van Hitler aan een nauwgezet onderzoek.
Peter den Hertog stuitte op een onderliggend paranoïde patroon in Hitlers gedragingen en komt tot de conclusie dat Hitlers ware gezicht - dat van een paranoïde antisemiet - gecamoufleerd bleef binnen de bestaande antisemitische traditie. De auteur ontwikkelt een eigen theorie over het ontstaan van Hitlers antisemitisme, hij weet het begin ervan nauwkeuriger dan ooit te dateren en toont een passant de veranderende perspectieven op Hitlers jodenhaat in de geschiedschrijving van de afgelopen eeuw.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.