Doorgaan naar inhoud

Gezondheidsbevordering en preventie door paramedici

Gezondheidsbevordering en preventie door paramedici - Barbara Sassen
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Wat is gezondheid precies? Hoe kijk je naar je eigen gezondheid en naar de gezondheid van de patiënten voor wie je zorg draagt? Het boek 'Gezondheidsbevordering en preventie door paramedici' begint met het definiëren van het begrip gezondheid en gaat vervolgens in op allerlei vragen, zoals: Welke factoren bepalen je gezondheid? Hoe kun je gezondheid meten? Hoe geef je 'handen en voeten' aan preventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsvoorlichting?

In dit boek wordt concreet uitgewerkt hoe aan gezondheidsbevordering en preventie vorm kan worden gegeven binnen de verschillende paramedische beroepen. Het boek bestaat uit twee delen. In deel 1 ligt het accent op gezondheid en het in kaart brengen van de volksgezondheid. Hier worden ook de uitgangspunten van de epidemiologie besproken.
In deel 2 staan het bevorderen van gezondheid door middel van preventie, gezondheidsbevordering, gezondheidsvoorlichting en patiëntenvoorlichting centraal.

De meerwaarde van dit boek is dat het gezondheid bekijkt op micro-, meso- en macroniveau. Dit is onmisbaar voor paramedici die op professioneel niveau willen functioneren. Daarbij wordt uitgegaan van een patiëntgerichte, patiëntgecentreerde invalshoek. Een invalshoek die voor professionals in de gezondheidszorg niet meer valt weg te denken. De diverse paramedische beroepsgroepen komen aan bod in actuele voorbeelden die zijn ontleend aan recente inzichten uit de praktijk.
Deze vierde druk geeft een goed beeld van de nieuwe ontwikkelingen binnen de gezondheidsbevordering en ziektepreventie; ook is de toegankelijkheid van de inhoud verbeterd.

'Gezondheidsbevordering en preventie door paramedici' is geschreven voor diëtisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, mondhygiënisten, logopedisten, farmakundigen, cesartherapeuten, optometristen, podotherapeuten en voor alle andere professionals in de gezondheidszorg die in hun beroepsuitoefening te maken hebben met patiënten.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Bohn Stafleu van Loghum (RB)
  • ISBN:
    9789035233492
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    17,0 x 24,0 x 1,5 cm
  • Gewicht:
    463 gram
  • Aantal Pagina's:
    240
  • Druk:
    3e
  • Publicatiedatum:
    September 2011
  • Rubriek: