Doorgaan naar inhoud

Anna deel 2 - Anna, 8 CD's

luisterboek

Anna deel 2 - Anna, 8 CD's - A. van Der Zijl
Paperback
Tweedehands vanaf 12,50

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Op grond van corresponden¬tie, aangevuld met tientallen interviews en een schat aan ander onbekend materi¬aal - waaronder niet eerder gepubliceerde brieven aan haar beste vriendinnen en nieuw ontdekt werk – recon¬strueerde Annejet van der Zijl met veel gevoel voor detail en historische context het leven van Annie M.G. Schmidt.
Het tweede deel van de trilogie Anna beslaat de periode 1946 tot 1981. In deze periode schrijft Annie M.G. Schmidt haar eerste lied¬jes en treedt ze op met het Parool-cabaret De Inktvis. Op 6 juni 1950 schrijft ze geschiedenis met het versje Dikkertje Dap. De boeken Pluk van de Petteflet en Minoes volgen al snel. In deze periode ontmoet An¬nie ook haar man Dick, waar een moeizame huwelijk opvolgt.
De actrice Malou Gorter (1965) speelde bij veel verschillende gezel¬schappen. Onder andere bij Toneelgroep Amsterdam en Mugmet¬degoudentand. Ze was te zien in de musical Foxtrot van Annie M.G. Schmidt. Hiernaast speelde Malou Gorter op de televisie, in series als Hertenkamp, Baantjer en het Klokhuis.
In januari 2010 begint de serie Annie M.G. daarin speelt Malou Gorter de `middelbare´ Annie. Annemarie Prins, die in de serie de ‘oude’ An¬nie vertolkt leest het derde deel van de trilogie voor, dat in de zomer van 2010 verschijnt.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.