Doorgaan naar inhoud

Typisch Nederlands

tradities en trends in Nederland

Typisch Nederlands - Unknown
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

"Leuk boek (om lang in te bladeren) dat tot stand kwam in samenwerking met het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en het Meertens Instituut. De nadruk ligt op de jaren vijftig en zestig, met hoofdstukken over onder meer de jeugdcultuur (nozems, provo’s en hangjongeren), vermaak en sport, onderwijs, taal en dialect, kleding, lichaamscultuur, en kerk en geloof. En dat alles in het kader van een speurtocht naar een typisch Nederlandse identiteit. Fraai geïllustreerd met honderden foto’s." - NRC

De inhoud van Typisch Nederland is in drie kernwoorden samen te vatten: huisje, boompje, beestje. Het gaat over het gezinsleven van Nederlanders vanaf de middeleeuwen tot nu, met een nadruk op de laatste honderd jaar.

Wat is nu precies 'typisch Nederland'?
Die vraag heeft in de loop van de geschiedenis al velen bezig gehouden. Nog niet zo lang geleden werd gedacht dat alleen bij boeren en vissers 'Nederlandse kenmerken' te vinden waren. Maar de tijd heeft zelfs op het platteland en langs de kust niet stilgestaan. Wat wij typisch Nederlands vinden, verandert voortdurend. Gezelligheid en uitbundigheid zijn even 'Nederlands' als privacy en 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'.

De auteurs van dit boek beschrijven actuele, herkenbare voorbeelden, die vervolgens historisch worden uitgesponnen. Dit boek geeft een veelkleurig en verrassend beeld van 'Typisch Nederlandse' zaken. Typisch Nederland is een feest van herkenning!
Redactie: Johan de Bruijn, Cor van der Heijden, Ineke Strouken en Stijn Reijnders.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.