Doorgaan naar inhoud

De Endstra-tapes

integrale gesprekken van Willem Endstra met de recherche. Met een inleiding van Bart Middelburg en Paul Vugts

De Endstra-tapes - Bart Middelburg, Amp, Paul Vugts
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

In 2003 voerde de Amsterdamse vastgoedmagnaat Willem Endstra, die bekend stond als witwasser voor zware criminelen,in het diepste geheim vijftien lange gesprekken met rechercheurs van de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) van de Amsterdamse politie. De op band opgenomen gesprekken werden om veiligheidsredenen gevoerd in een rondrijdende CIE-wagen, en worden dan ook wel 'achterbankgesprekken'genoemd, of de Endstra-tapes.

Endstra sprak tegenover de CIE vrijuit over criminele connecties als Sam Klepper, Johnny Mieremet, Ronald van Essen, Mink Kok, en onthulde dat hij op grote schaal, voor tientallen miljoenen, werd afgeperst door voormalig Heineken-ontvoerder Willem Holleeder, alias de 'Neus'. Ookbeschuldigde hij de Holleeder-organisatie van een reeks liquidaties, en zei hij bang te zijn zelf ook uit de weg te zullen worden geruimd. Op 17 mei 2004, nog geen vier maanden na het laatste gesprek, werd Endstra daadwerkelijká geliquideerd.

In januari 2006, na bijna twee jaar onderzoek, werd Holleeder aangehouden wegens afpersing. Belangrijkste bewijs: de Endstra-tapes,die in dit boek integraal worden afgedrukt met een inleiding van de Parool-verslaggevers Bart Middelburg en Paul Vugts.

De Endstra-tapes vormen een uniek historisch document in degeschiedenis van de georganiseerde misdaad in Nederland. Ze geven ook een onthullend, soms ontluisterend inzicht in de manier waarop CIE-rechercheurs hun informanten 'runnen'.

Bart Middelburg schreef bestsellers als De Dominee, De Godmother en Onderwereld-p.r.; Paul Vugts publiceerde eerder Hells Angels - motorclub of misdaadbende?


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.