Doorgaan naar inhoud

"Broederschap", nieuw boek over de vrijmetselarij bij De Slegte


4 Oktober 2022

Half oktober verschijnt het nieuwe boek van Herwig De Lannoy over de vrijmetselarij, uitgegeven door Uitgeverij Elena: "Broederschap". Het boek zal te verkrijgen zijn in onze winkels te Antwerpen, Mechelen, Leuven en Gent.

"Broederschap. Vrijmetselaars en hun loges" brengt een verrassend beeld van de vrijmetselarij tot op vandaag, rijk geïllustreerd met passende afbeeldingen. Verhelderend voor de logebroeder, toegankelijk voor de buitenstaander.
 


Vrijmetselarij in de Lage Landen

De vrijmetselarij wordt al meer dan 250 jaar lang beleefd in de Lage Landen. Wat gebeurt er werkelijk in de loges? Waar staan hun symbolen en rituelen voor? Wat is het engagement van de vrijmetselaars, waarover praten ze en in welke taal? Welke invloed hadden zij in het verleden op de politiek en de samenleving en hoe zit dat nu? Hoe is de positie van de vrouw geëvolueerd?

Vrijmetselarij verklaard

De wereld van de vrijmetselarij is fascinerend. Dit boek verduidelijkt waar de vrijmetselarij voor staat. Niet de bizarre en hardnekkige vertelsels en fabels, wel het ware verhaal. Het schetst hoe de vrijmetselarij in België een eigen weg opzocht, gedreven door de vijandigheid van de overheid, de Kerk en een groot deel van de publieke opinie.

Verkrijgbaar in onze filialen

Er is extra aandacht voor de vrijmetselaars en hun loges in Gent en vooral in Antwerpen en Mechelen. Het boek zal te verkrijgen zijn in onze winkels te Antwerpen, Mechelen, Leuven en Gent.

Signeersessies in Antwerpen en Mechelen

Op 12 november signeert Herwig De Lannoy zijn boek in De Slegte Mechelen (vanaf 10u30) en in De Slegte Antwerpen (vanaf 16u).

Reserveer een exemplaar

Reserveer alvast een exemplaar van "Broederschap. Vrijmetselaars en hun loges" door een mail te sturen naar het filiaal waar je het boek wenst af te halen: